maandag, 30 november, 2015

Killer cookie

It's all about that one cookie... Maar echt!

Te lekker en dus tijd om ze te delen. En… niet al te gek ook (als je het bij 2 kan houden).

Dit gerecht is namelijk gezoet met kokosbloesemsuiker, zoals jullie vast wel eens van hebben gehoord.

Het heeft een lage glycemische index, wat betekent dat de van nature aanwezige suikers langzaam in de bloedbaan worden opgenomen en dus geen sterke pieken in de bloedsuikerspiegel veroorzaken. Het is een ongeraffineerde suiker die rijk is aan goede voedingsstoffen, waaronder verschillende B-vitamines en allerlei mineralen, zoals magnesium, ijzer, zink en kalium.

 

Vrienden op bezoek? Deze koekjes zijn dan de oplossing. Ze zijn snel klaar en je hebt weinig ingrediënten nodig. Waarom we het een ‘killer cookie’ noemen? Tja, dat weet je pas als je ze geproefd hebt.

 

Voor 20-24 koekjes

 

Ingrediënten 

1 groot eiwit (large ei) 

¼ cup kokosbloesemsuiker 

½ theelepel amandelextract of vanille 

½ cup amandelmeel

2 eetlepels geschaafde amandelstukjes voor garneren

 

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 170 graden en bedek de bakplaat met bakpapier.

2. Klop het eiwit samen met de kokosbloesemsuiker in een metalen schaal. Om de suiker beter te laten oplossen zet je de kom over een pan met net gekookt water. Je ziet dan de suiker oplossen in het eiwit. Let op, doe dit niet te lang, het heeft maar even nodig. 

3. Haal de kom van het vuur en klop het met de hand of een mixer tot een glad beslag. Het mengsel wordt vanzelf dikker en vormt zich tot een glad, licht beige beslag. 

4. Voeg op dit moment de vanille of amandel extract toe.

5. Vervolgens voeg je met een rubberen spatel beetje bij beetje de amandelmeel toe tot het mengsel de dikte heeft van pindakaas. 

6. Pak een theelepel en verdeel daarmee het mengsel tot koekjesvorm met genoeg ruimte tussen de koekjes zelf. Het klopt als het mengsel zacht lijkt, maar dit komt helemaal goed!

7. Garneer met de stukjes amandel en bak voor 20-25 minuten tot mooi bruin.

8. Laat ze afkoelen zodat de koekjes hard worden.

 

En dan… Enjoy!

 

Foto gemaakt door Sandy Zwaneveld.