dinsdag, 20 september, 2016

Maistortilla's met kipfilet & pittige salsa

Voor 2 personen

 

Ingrediënten

1 el olijfolie

300 g kipfilet, in stukjes

1 avocado

4 takjes verse koriander, fijngehakt

1 ui, gesnipperd

10 cherrytomaatjes, fijngesneden

½ chilipeper, fijngehakt

peper

1 snuf grof zeezout

1 limoen

4 maistortilla’s

 

Benodigdheden

koekenpan, kom

 

Bereiding

1. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de stukjes kipfilet in 6-8 minuten goudbruin en gaar.

2. Snijd ondertussen de avocado doormidden, verwijder de pit en haal het vruchtvlees eruit. Prak de avocado in een kom met een vork.

3. Meng voor de salsa de koriander, ui, cherrytomaatjes, chilipeper, peper en het zeezout samen met de avocado in de kom.

4. Pers de limoen uit en voeg naar smaak het limoensap toe aan de salsa in de kom.

5. Verwarm de maistortilla’s in een koekenpan. Serveer met de kip, salsa en een flinke schep zwartebonensaus (zie het recept onder blog) met de citroenzeste.

 

GARNALEN

Je kunt in plaats van kip ook grote roze garnalen gebruiken. Bak even kort (2 minuten), zo ben je nog sneller klaar. 

 

Dit recept is gemaakt voor het boek 'Beweeg' - Arie Boomsma, foto gemaakt door Simone van den Berg.