dinsdag, 20 september, 2016

Chocomousse van banaan & avocado

Voor 3 toetjes

 

Ingrediënten

1 rijpe banaan, zonder schil en bevroren

1 avocado, geschild en in stukjes

2 el honing

½ tl vanille-extract

2 el koud water

2 el rauw cacaopoeder

1 snufje zout

 

Benodigdheden

keukenmachine, 3 kleine glaasjes

 

Bereiding

1. Laat de banaan in 5 minuten iets zachter worden en pulseer in de keukenmachine.

2. Voeg de rest van de ingrediënten toe en pulseer nog een aantal keer tot een mousse.

3. Vul kleine glaasjes met de mousse en bestuif met nog een klein beetje cacaopoeder.

 

TIP

Gebruik  als  garnering  ook eens  cacao nibs  voor een  lekkere  bite of  rooster 2 eetlepels geschaafde amandelen lichtbruin in een droge koekenpan.

 

HANDIG

Dankzij de bevroren banaan is de mousse direct lekker koel. Je kunt bananen in de vriezer tot 3 weken bewaren. Haal de schil eraf voordat je ze in de vriezer doet.

 

BANANEN

Bananen bevatten veel van het aminozuur tryptofaan, dat in de neurotransmitter in serotine wordt omgezet. Deze neurotransmitter speelt een belangrijke rol bij het regelen van het slaappatroon. En dat maakt deze mousse tot een ideaal toetje voor het slapengaan. 

 

Dit recept is gemaakt voor het boek 'Beweeg' - Arie Boomsma, foto gemaakt door Simone van den Berg.