dinsdag, 20 september, 2016

Ananas juice met komkommer & munt

Voor 2 glazen

 

Ingrediënten

¼ ananas

½ limoen

½ komkommer

1 stengel bleekselderij

5 blaadjes verse munt

 

Benodigdheden

slowjuicer, 2 glazen

 

Bereiding

1. Schil de ananas en verwijder de harde kern. Schil de limoen. Snijd het vruchtvlees van de ananas en limoen en de komkommer in stukken en de bleekselderij in plakjes die in de slowjuicer passen.

2. Doe alle ingrediënten na elkaar in de slowjuicer.

3. Roer het sap even goed door en schenk in de glazen. Lekker met wat ijsklontjes voor een koele juice.

 

ANANAS

Het hoge vitamine C-gehalte van ananas is goed voor het centrale zenuwstelsel en het immuunsysteem. Bromelaïne, een krachtig enzym in ananas, heeft een heilzame werking bij bepaalde ontstekingskwalen. De meeste bromelaïne bevindt zich in de stugge kern van de vrucht, die meestal wordt weggegooid, maar bij heel rijpe vruchten wel eetbaar is. Ook werkt dit enzym bevorderlijk voor de spijsvertering, met name in combinatie met proteïnerijk voedsel.

 

Dit recept is gemaakt voor het boek 'Beweeg' - Arie Boomsma, foto gemaakt door Simone van den Berg.