dinsdag, 20 september, 2016

Spicy Shake

Voor 2 glazen

 

Ingrediënten

150 g zoete aardappel, geschild en in stukjes

olijfolie, om te besprenkelen

360 koude amandelmelk met vanillesmaak

1 schep eiwitpoeder

1 mespunt kruidnagel

1 mespunt  gemberpoeder

1 mespunt  gemalen  nootmuskaat

1 dadel (Medjool)

ijsblokjes, naar wens

 

Benodigdheden

bakplaat, bakpapier, blender, 1 groot glas

 

Bereiding

1. Verwarm de oven voor tot 220 °C.

2. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de stukjes zoete aardappel op de bakplaat en besprenkel met een beetje olijfolie.

3. Rooster de aardappel minimaal 20 minuten in de oven of tot deze zacht is. Haal uit de oven en laat afkoelen.

4. Pureer de zoete aardappel met de overige ingrediënten in een krachtige blender tot een gladde shake.

5. Schenk in de glazen en drink direct op.

 

VARIATIE

Je kunt in plaats van zoete aardappel ook pompoen gebruiken.

 

KRUIDNAGEL

Kruidnagel is antibacterieel en werkt ontstekingsremmend dankzij de werkzame stof eugenol. 

 

Dit recept is gemaakt voor het boek 'Beweeg' - Arie Boomsma, foto gemaakt door Simone van den Berg.